Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op voorkomen en behandelen van klachten d.m.v. bewustwording en correctie van houding- en bewegingspatronen.
Deze opleiding vormt mijn medische achtergrond: Kennis van anatomie, fysiologie, neurologie, orthopedie en ziekteleer.

Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen springen. Niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt een eigen houdings- en bewegingspatroon.
Sommige van deze gewoonten leiden tot klachten.

Het doel van Oefentherapie Cesar is de klachten te laten verdwijnen, verminderen of voorkomen. Hierbij wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en met ieders leef- en beroepsomstandigheden.

De basisgedachte van Oefentherapie Cesar bestaat uit een aantal bewegingsprincipes:

 • Het lichaam vormt altijd ťťn geheel. Een deelbeweging wordt altijd weer geoefend binnen dat geheel. Er is ook altijd een onderlinge beÔnvloeding van lichaam en geest.
 • Door efficiŽnt spiergebruik hoeft iemand niet meer kracht te gebruiken dan nodig is.
 • Een gezonde beweging start vanuit de kracht van het midden van het lichaam.
 • Elke beweging heeft eigen duur en ritme.
 • In elke beweging zitten vaste en toegevend vaste punten. Dat betekent dat sommige lichaamsdelen in een beweging min of meer worden stilgehouden ten opzichte van andere delen.
 • Door het aanleren van een actieve houding is iemand altijd klaar voor de volgende beweging.

 • Door actief deelnemen aan de therapie leert iemand begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is het inpassen van het geleerde in het dagelijkse leven. Daarom worden alle dagelijkse bewegingen geoefend. Staan, lopen, zitten, zitten gaan en weer opstaan, reiken, bukken, hurken, etc.

  OEFENTHERAPIE CESAR bestrijkt vooral het gebied Bewegen  Terug naar overzicht Verder  Webdesign & Online Marketing 123webidee